8 февр. 2008 г., 17:34

Неразбираемо 

  Поэзия » Белые стихи
671 0 5
 

 

КЛИМАТИ

 

когато настъпи сезонът

за гушене на гъските

и за сресване на глухарчета

тогава климатът е умерено подходящ

дюлите с овал на квадрат

гледащ на юго-север

и с цвят на портокал да онемеят

тогава совите стават прилепи

а каменните цветя са точно това което са

и сенките са лотоси в ъглите

на ротондата тапицирана в лилаво

тогава вишните разцъфват в кърваво

и граматиката на глухарчетата

които не са глухи

не е граматика на слепите

в книгите им  брайлът е през ред

и в техните приказки

всяко въпросително изречение

започва с удивителна

тогава комините започват да пушат

с лулата на дядо

защото бастунът му

гребвам с шепи топлина

от сребърната ракла на баба

надиплям я в сейфа отляво

въпреки че

и започвам да слушам

как тихичко покълва нещо

с цвят на есен 

 

 

© Юлияна Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??