НЕЩАСТНИК
С лице покрито от усмивка-маска,
с душа зад ледена стена,
със завист в погледа и
с недоверие към всеки,
в плен на предизвестената съдба,
с мечти за обич и за щастие,
уж живо е, но без битие,
хем съществува, хем го няма,
същество, нещастно е.
А птиче щом на рамото му кацне
или пък златен дъжд го ороси,
ако с нещо то се забавлява,
дори щом някой обич му дари,
то чудо ще да стори, да го махне
и на нещастието, да се покори.
Същество такова не жалете,
не струва то дори една сълза,
с нещастието си гордо е, не го корете,
то има право на това!
© Лордли Милордов Все права защищены