16 окт. 2013 г., 21:51  

Несправедливо уволнен професор 

  Поэзия » Гражданская
343 0 0

Преди година в Техническия университет

загуби работа професор със силен дух и чест.

Злото изглеждало привлекателно и лесно -

съпругът на бивша министърка безчестно

го изкушавал неморално с него да постъпи -

опитал се да накара професора да отстъпи

от моралните си принципи, от ценностите,

да позволи да стане една от нередностите -

без явяване на държавен изпит да получи

положителна оценка, да го пусне без да учи,

под натиск, с протекцията на властта,

но той му отказал в името на съвестта!

Браво, той явно има устойчив морал,

но че такива рядко се срещат ми е жал!

 

 

http://www.silnabulgaria.com/министър-уволни-преподавател-отказа/

© Георги Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??