17 февр. 2017 г., 16:00

Нетна Скитница 

  Поэзия » Любовная
255 0 3

Нетна скитница, луда, странна, но с добро сърце,

как те намерих и досега не мога да повярвам.

Първо беше лоша, груба и жестока,

после стана Ангел във тяло на жена.

 

Нетна скитница, вечерна, нощна, хищна,

ловиш душици без крила,

изгубени хора без път и посока,

изгубили завинаги своите мечти.

 

Нетна дружка, луда, странна, страстна,

превърна моя ден във слънчев лъч.

Ти толкова различна си и разноцветна

като утринна дъга над водопад.

 

Нетна дружка със добро сърце

което дава ми от своята си добрина

и всеки ден си малко по-различна

като пролет, лято, есен, зима се мениш

 

Нетна скитница, вълшебна, дива, луда

аз всеки ден, ще чакам твоето писмо

защото ти ми действаш, като вид Магия

и властваш над съня ми ти в нощта.

 

Нетна дружка, луда, странна и с добра душа,

аз те открих, приятелко добра,

да направляваш пътя ми в света

и да ми светиш приказно в нощта на живо.

 

 

© Борислав тодоров Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??