4 дек. 2020 г., 16:19

Нетърпелив 

  Поэзия
257 1 0

Вълшебна, казват, е нощта на Рождество!

Мечтите сбъдвала и прави чудеса!

Затуй на дядо Коледа изпратих му писмо

с желания различни,  да го улесня.

 

Списък дълъг седнах и написах,

но знайте, скромен винаги съм бил.

- Очаквам  те! - писмо с любов подписах. - 

Шейната впрягай, тръгвай,  дядо, мил!

 

Цялата година бях послушен, работлив,

Ала чувам само: “Колко си нетърпелив!“

 

Записвай всичко, за да не забравиш!

Билет за мама, за екскурзия в чужбина!

На татко ски в торбата да поставиш,

за баба и за дядо - друго внуче догодина!

 

За мен - модерна раница и маратонки,

по - нов и скоростен велосипед,

обувки  футболни с бутонки,

защо пък не - PlayStation - 5?

 

Цялата година бях послушен, работлив,

Ала чувам само:“Колко си нетърпелив!“

 

Ако ли пък ти  е невъзможно

да изпълниш  моята  молба,

моля те за нещо много скромно…

за нас и всички хора по света.

 

Дай ни здраве, обич и надежда,

и на всекиму добро сърце!

Пред иконата главата свеждам

да се сбъдне краткото ми писъмце!

© Даниела Виткова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??