Бях ли до болка на чувствата верен?
Бях ли готов да обърна света?
Бях ли готов топлина да намеря?
В твоята женска, студена ръка?
Бях ли готов Аполон да надвия?
Сила в сърцето! Ръцете са меч!
Бях ли готов любовта да открия?
Силата липсва. Сърцето под сеч!
Бях ли готов да съм твоята муза?
Бях ли готов да те браня? Дали
чува душата ми своите мисли?
Истина плува в море от сълзи.
Бях ли готов да те имам до гроба?
Бях ли готов да сме в сълзи и плач?
Пак ли поетът е с листи говорил?
Пак ли поетът е писал за нас?...
© Димитър Драганов Все права защищены