Взех от рафта книга във ръка,
но май че само пред мен я държа.
От мисли е тежка мойта глава
и аз я подпирам с лява ръка.
С дясната пак държа химикала
и пиша обета, който съм дала.
За тебе съм дама от сайта - незнайна,
загадъчна, скрита, даже потайна.
За мен си един господин неизвестен,
не те познавам, но май че си свестен,
а може да си модерен, съвременен
и контакта с теб да бъде временен.
Хей, разбери, че аз не съм дама -
аз съм илюзия, просто измама.
Аз съм съвременната Пепеляшка -
със старите джинси и фланелка моряшка.
Ако само знаеш, че съм селянка боса,
че едва ли не вече ходя да прося,
ще падне митът за незнайната дама,
това не е лирика, вече е драма.
А и ти може да не си господин -
или лъскаш коли и наливаш бензин.
Всичко може във сайта за тебе да кажеш,
но не вярвам на нищо не се ли покажеш.
© Нели Все права защищены