1 мая 2023 г., 18:34

Невъзможна Обич 

  Поэзия » Любовная
173 1 1

НЕВЪЗМОЖНА ОБИЧ

 

... горчива водчица „Smirnoff”, със никого несподелена,

бе скришна нашата любов! – красива Шекспирова сцена,

записвахме на лист след лист съдбицата си безутешна –

а Фейсбук викаше ни „Бис!” след всяка наша кратка среща,

по хостели с една звезда, по спирки, гари и квартири,

 

из сумраците през града развявах твоите кашмири,

в печални залези, в утра, под птичия въртеж в небето

аз, мъж без пукната пара, тъй не тропосах с теб Гезмето –

не те постигнах и във стих, и – единак, във вълчи доби,

с римуван вълчи вой платих за тази невъзможна Обич.

 

30 април 2023 г.

гр. Варна, 7, 55 ч.

© Валери Станков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • по хостели с една звезда, по спирки, гари и квартири,

    из сумраците през града развявах твоите кашмири,
    в печални залези, в утра, под птичия въртеж в небето

    Птичия въртеж - неподражаем!!!
Предложения
: ??:??