НЕВЪЗМОЖНА ОБИЧ
... горчива водчица „Smirnoff”, със никого несподелена,
бе скришна нашата любов! – красива Шекспирова сцена,
записвахме на лист след лист съдбицата си безутешна –
а Фейсбук викаше ни „Бис!” след всяка наша кратка среща,
по хостели с една звезда, по спирки, гари и квартири,
из сумраците през града развявах твоите кашмири,
в печални залези, в утра, под птичия въртеж в небето
аз, мъж без пукната пара, тъй не тропосах с теб Гезмето –
не те постигнах и във стих, и – единак, във вълчи доби,
с римуван вълчи вой платих за тази невъзможна Обич.
30 април 2023 г.
гр. Варна, 7, 55 ч.
© Валери Станков All rights reserved.
из сумраците през града развявах твоите кашмири,
в печални залези, в утра, под птичия въртеж в небето
Птичия въртеж - неподражаем!!!