След всичко,
тя бе станала по-силна
от колкото беше и
по-смела
от колкото някой би предположил.
Беше се научила,
не да я притежават,
а да п р и т е ж а в а.
Да прощава.
На себе си.
Знаеше кога иска да си тръгне
и го правеше.
Предпазваше се
от всеки
възможен
удар.
Беше станала момиче,
което
нямаше нужда от н и к о г о.
След всичко,
само едно и беше трудно-
да каже и м е т о м у ,
без треперещ глас
и болка.
© Михаела Все права защищены