17 февр. 2019 г., 19:10

Ний 

  Поэзия » Оды и поэмы
432 2 4

                          (Химн)

 

Последната спирка съм аз на базара,

посрещам ви с обич, с надежда и вяра...

За словото Божие бяхте вий гладни,

от моите извори пиехте жадни!

 

Построих ви моста, по който минава

човекът, запътен към Божия слава.

По стъпките негови бяхте на Рила...

в портрета му търсехте братска закрила!

 

Да бъда посредник, от Бога изпратен,

на място потайно и глухо запратен...

Край мене вървите в борбата със злото -

без шум от фанфари - на път към доброто!

 

Със много от вас са душите ни сродни,

живеем днес тук на Земята свободни;

Ний братя, сестри сме по Божия воля,

дошли за живота в поредната роля!

 

Отвъдния рай ще строим на Земята

на място, където пристига душата,

когато научим законите Божи,

основите нови ний с вас ще положим!...

                         *   *   *

При щанда ми с книги започва базара...

Посрещам с обич, с надежда и вяра!

Налейте си даром живителна течност...

и нека ви води към слава и вечност!

 

22,55 ч., 15 ноември 2001

Ред. 20 януари 2019,

13,30 часът

 

 

© Иванъ Митовъ Все права защищены

Информация: Имах малък щанд за книги в Нов битов комбинат, в центъра на Благоевград до началото на 2003 година. Групата последователи на Мировия Учител Петър Дънов го посещаваха. Доставях им беседите му. Понякога идваха и българи от Канада да купуват неговите книги. С тази творба изказвам моята признателност на всички онези които посещаваха моя щанд.

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Благодаря, Ангеле!
  • Поздравления от сърце за хубавият стих Ванка !До нови!
  • Благодаря ти за хубавия коментар и нанесено в любими, Приятелю!
    Здраве, щастие и творчески успехи ти желая!
  • Прекрасен поетичен химн, Приятелю! Сърцето ми копнее за такава поезия!
Предложения
: ??:??