(Химн)
Последната спирка съм аз на базара,
посрещам ви с обич, с надежда и вяра...
За словото Божие бяхте вий гладни,
от моите извори пиехте жадни!
Построих ви моста, по който минава
човекът, запътен към Божия слава.
По стъпките негови бяхте на Рила...
в портрета му търсехте братска закрила!
Да бъда посредник, от Бога изпратен,
на място потайно и глухо запратен...
Край мене вървите в борбата със злото -
без шум от фанфари - на път към доброто!
Със много от вас са душите ни сродни,
живеем днес тук на Земята свободни;
Ний братя, сестри сме по Божия воля,
дошли за живота в поредната роля!
Отвъдния рай ще строим на Земята
на място, където пристига душата,
когато научим законите Божи,
основите нови ний с вас ще положим!...
* * *
При щанда ми с книги започва базара...
Посрещам с обич, с надежда и вяра!
Налейте си даром живителна течност...
и нека ви води към слава и вечност!
22,55 ч., 15 ноември 2001
Ред. 20 януари 2019,
13,30 часът
© Иванъ Митовъ All rights reserved.