17 сент. 2022 г., 09:23

Никога не се предавай 

  Поэзия
651 0 0

 

 

Когато се изгубиш в лабиринт от фалшиви вини,

на подла хорска злоба, завист и грозни клевети,

пътека бяла от слънце бяло над облаците сътвори,

на криле нови с вяра нова дръзко и високо полети,

и отново адът тъмен в рай светъл ще се прероди.

Намръщения залез в изгрев усмихнат ще заблести,

красива сбъдната мечта в дните твои ще се роди,

и забравил всички минали беди щастлив ще си ти.

Но никога недей забравяй, винаги знай и помни,

дори коварен черен дъжд гробно над теб да вали,

колелото на живота земен все напред се върти,

и само от теб зависи да бъдеш или да не бъдеш ти.

Не позволявай криво огледало очите ти да победи,

на истинското огледало вярвай, без лъжи то блести,

на ревера в сърцето си като бял компас го закичи,

да сочи пътя и напомня,че най-хубавото предстои.

...............................................................................

© Кръстина Тодорова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??