"Ти имаш всичко. Дом и нови чехли..."
Ивайло Терзийски
на кварталния пияница
Ти имаш всичко нужно на човека -
храна, легло и даже топла къща,
но нямаш две пораснали момчета
и длани, при които да се връщаш.
Ти имаш и приятели по чашка,
редовно пиеш с тях на вересия,
но нямаш пушка, топчета и прашка
и лепкави ръце - да ги измиеш.
Ти имаш свободата си желана,
съня си, тишината и живота,
но нямаш рошави къдрици златни,
усмивка щърба, рана на челото.
Щастлив ли си? Привидно имаш всичко,
но всъщност, нямаш нищо важно, братко,
защото няма кой да те обича
и няма кой да те нарича "Татко"!
© Нели Вангелова Все права защищены