Но
Черна котка на асфалта.
После - кърваво петно.
Кратък удар. Писък. Жалко.
Хубав бе животът, но...
Тя живееше напук на
всички наши правила.
Разменила бе уюта
с улицата на гнева.
На асфалта - черна котка.
После - някакво петно.
Лесно се живее кротко.
Ценен е животът, но...
© Александър Калчев Все права защищены