Такава фирма появи се във квартала:
„Услуги - всякакви. Работим ишлемè*”.
На фона син пък златно слънце е изгряло.
Но виждали са хората какво ли не!
Клиентите посреща лично Майстор Киро -
с културна приказка, с приятен, фин подход.
За грижите на всички бързо лек намира,
човек–мечта, кипял и врял във тоз живот!
Да кажем, днес явява се при него дама:
услуга някаква да търси е дошла.
По принцип невъзможен случай тука няма -
веднага дамата ще разбере това.
„Госпожо? Съм на вашите услуги! Слушам!
Проблемът, моля, от какво е, естество?”
При този прием – тъй човешки и радушен,
разказва дамата за своето тегло:
„Проблемът, знаете ли...толкова е личен...”
„Госпожо, гроб съм!...Конфиденциалност, знам!”
„Любовна недостатъчност... почти хронична...
Подробностите ще спестя, че ме е срам...”
„Госпожо, гарантирам, че ще ви оправим!
С услугата ще се заема лично днес...
По коридора – първата врата във ляво!
Да ви обслужа на ниво за мен е чест!
Разбирам - спешен случай!...Вземам инструмента
и бързо идвам в кабинета си след вас!
Работим само с материали на клиента,
а майсторлъка и поддръжката - от нас!”
След час на входа се разделят. Майстор Киро
на дамата целува нежната ръка:
„Довиждане, мадам!...Доволна сте, разбирам!
И занапред ще бъде винаги така!”
На фирмата звездата вече е изгряла
и работата като по конец върви.
Народът чинно идва си с материала
и бърза на опашка да се нареди.
И главоломно скорост фирмата набира,
разкрива бързо офиси и тук, и там...
Но взе да се преуморява Майстор Киро -
той, вярно, е добър, но докога - не знам?...
-----
*ишлемè – услуги с материали на клиента.
© Роберт Все права защищены