30 июл. 2024 г., 08:14

Номерът на китайката 

  Поэзия
58 0 0

Н О М Е Р Ъ Т   Н А   К И Т А Й К А Т А

 

Оригиналният номер,гвоздеят на Живота,

в номера на китайката е най-добре отразен,

той е във всичко извън стандартно и е просто

параграф номер двадесет и две.

 

Той не е в богатството на блудния син,

а в разнообразието на неговото прахосване,

в плуването в непознати,бурни води,

в потъването в тънка многоцветна палитра,която много жестоко жигосва.

 

Уроците са скрити в движението по пътя,

а не в самата сграда на изградения храм,

тя е само примамка,осъзнаваш го едва,когато вече си вътре

и е утихнал по бляна й дръзновения плам.

 

03.07.2024г.гр.Свищов

© Красимир Кръстев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??