От обиди и лъжи
дето нямат брой и чет.
Спретнах десет баклави
и намазах ги със мед.
От неволи и беди
де прииждат ред по ред.
Кал замесих три тави
и раздадох я навред.
На циници, подлеци,
на копои и душмани.
На мазници, хитреци
и на други ред отбрани.
Да ме помнят и да славят
тези чудни баклави.
Щом продуктите набавят -
чакам ги, а печката бумти.
© Хари Спасов Все права защищены