22 окт. 2023 г., 17:23  

Непослушко 

  Поэзия » Для детей
534 5 26

Казват, че съм непослушко!

Не е вярно, а лъжа!

Няма като мен кротушко,

най-добрият при това.

 

Е, понякога се случва,

/за забава, на шега/,

на чешмата да се плискам

дълго с ледена вода.

 

Случва се и пълна чаша

да разлея за беда,

щото се сама изпречва

тя до моята ръка.

 

И във банята един път

се опитах, ей така,

в тоалетната да пусна

новичката си кола.

 

Но, познайте що се случи,

щом издърпах аз връвта?

Най-нахално тя запуши

тоалетната тръба.

 

И сега е забранено,

да припарвам до вода.

Само с мама или баба…

да не сторя пак беля.

 

22.10.2023

© Таня Мезева Все права защищены

Произведение участвует в конкурсе:

Пакости и наказания »

3 место

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??