Казват, че съм непослушко!
Не е вярно, а лъжа!
Няма като мен кротушко,
най-добрият при това.
Е, понякога се случва,
/за забава, на шега/,
на чешмата да се плискам
дълго с ледена вода.
Случва се и пълна чаша
да разлея за беда,
щото се сама изпречва
тя до моята ръка.
И във банята един път
се опитах, ей така,
в тоалетната да пусна
новичката си кола.
Но, познайте що се случи,
щом издърпах аз връвта?
Най-нахално тя запуши
тоалетната тръба.
И сега е забранено,
да припарвам до вода.
Само с мама или баба…
да не сторя пак беля.
22.10.2023
© Таня Мезева All rights reserved.