5 мая 2009 г., 13:01

Нощ с аромат на дъжд 

  Поэзия » Пейзажная
1025 1 20

Тази нощ покривите ще отпият от дъжда,

утре керемидите ще светят във червено.

Ще се огледа в тях една усмихната звезда

и ще обгърне с топлина небето наранено.

 

Луната ще се свие тихичко и сърповидно,

ще залюлее в жълтото си всички спомени.

Ще потече в стъклата, сякаш нещо свидно

през тях ще мине, след това ще се изрони.

 

Две врабчета рошаво ще скачат до комина,

за да сгреят сивото в крилата си за полет.

Оцелели от студа на тази бяло -кална зима

едно на друго във очите ще рисуват пролет.

 

Улиците ще ухаят с ароматите си пъстри,

ще изглеждат много чисти и продълговати

и ще искат да се гушат във нощта до късно

влюбени във облака, който дъжд им прати.

 

 

 

© Ани Монева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??