Нощни пеперуди
на Яна
Ще впивам поглед жаден
във черния простор
и таз звезда, която вечер падне,
ще бъде просто гаснещ метеор.
Многолунно и дълбоко е небето,
със свещите хаотично наредени,
осветяват дългия ни път,
на душите във вечност отнети.
А други заблудени нещастници
ще скитосват немирно земята,
ще забравят за нейното чудо -
че тя е всемогъща и свята!
А на други им е лесно,
раждат се с по два-три чифта крила.
Странно и възмутимо...
но това е кръговратът на света.
Нощни пеперуди...
може би са луди?
© Милица Игнатова Все права защищены