19 дек. 2010 г., 18:20

Нощно такси 

  Поэзия » Любовная
508 0 4

 

 

                      Това такси някога ще стигне там,

                       където светлините никога не угасват

                       и аз ненадейно ще забравя за устните ти,

                       гърдите, бедрата и горчивите сълзи.

 

                       Повтаряй ми, че ме мразиш -

                       няма значение дистанцията,

                       която ни дели,

                       няма значение посоката

                       на пътуване

                       в това нощно такси -

                       и без това светът се е събрал

                       в неговото огледало

                       и няма място за двама ни.

 

                       Аз съм само мъжът, който някога те обичаше,

                       а сега пътува самотен в нощно такси

                       под неоните на този град,

                       превъзмогвайки болката.

© Янко Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • ...
  • Хареса ми!Весели празници, Янко!
  • Харесва ми!Браво!Подкрепям мнението на Мариана.
  • "Нощно такси" всъщност е дългият път след раздялата, през който преминаваш с болката, самотата и тъмнината до превъзмогване на всичко?Много добре казано!
Предложения
: ??:??