Смугла, чернокоса
дама е нощта,
коварна и развратна
обвита в пелена.
Вечер тя флиртува
с любопитните звезди,
с чар ги тя примамва
дълго до зори.
Тайни и загадки
крие от света,
битки и победи
от древни времена.
Можем да се скрием
в нейната тъма,
вечер да отпуснем
морните тела.
Смугла, чернокоса
жрица на любовта,
нощта ще ни пази
в свойта пелена.
Късно - щом почука
на нашата врата,
ние ще откликнем
на нейната красота!
Всяка нощ с нея
идва и сънят,
щастие прелива
за изморената душа.
© Маргарита Георгиева Все права защищены