29.09.2009 г., 2:31 ч.

Нощта 

  Поезия » Друга
735 0 7

Смугла, чернокоса

дама е нощта,

коварна и развратна

обвита в пелена.

 

Вечер тя флиртува

с любопитните звезди,

с чар ги тя примамва

дълго до зори.

 

Тайни и загадки

крие от света,

битки и победи

от древни времена.

 

Можем да се скрием

в нейната тъма,

вечер да отпуснем

морните тела.

 

Смугла, чернокоса

жрица на любовта,

нощта ще ни пази

в свойта пелена.

 

Късно - щом почука

на нашата врата,

ние ще откликнем

на нейната красота!

 

Всяка нощ с нея

идва и сънят,

щастие прелива

за изморената душа.

 

© Маргарита Георгиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??