16 июн. 2012 г., 16:28

Носталгично 

  Поэзия » Гражданская
501 1 0

НОСТАЛГИЧНО

 

Няма раждане без семе,

няма топлина без огън.

Българи, заспало племе,

събудете се, за бога!

 

Погледнете надалече,

обърнете се наляво.

Дай да видим кой ни пречи…

Зърно ли е, или плява?

 

Плявата е дребна слама,

няма смисъл да се спори.

Разликата е голяма.

Очите си да отворим!

 

Зърното е дар от бога,

плявата е за конете.

Хората без хляб не могат.

Хляба всички целунете!

 

Птиците летят нагоре,

но се връщат на земята.

Истина се ражда в спора.

Истината – тя е свята!

© Пенко Пенев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??