9 сент. 2005 г., 20:14

Носталгия по лятото 

  Поэзия
1400 0 3
Колко бързо си отиде лятото,
скри се слънцето, започна да вали
и облече се природата във златото,
над града се спуснаха мъгли.

Неусетно, с бързи вихрогони
покрай нас се настани студа,
листите обрули и подгони,
шеметно запрати ги в калта.

А на мене ми се тича боса,
край полето до узряло жито,
летни рокли още ми се носят,
искам да изляза на открито.

Кратък беше този летен блясък
и пропуснах много светлина,
много миди край морето, пясък,
много дни богати с красота.

© Дорика Цачева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Има още дни за нуди...Стягай се!
  • И на мен Доре, ми се носят още летните дрехи, толкова бързо отмина лятото. Споделям. Хареса ми!
  • Художничка и в поезията!!! БРАВО!!! Пожелавам ти да имаш "много дни богати с красота"!
Предложения
: ??:??