19 дек. 2015 г., 19:29

Нов Живот и ново Аз! 

  Поэзия » Другая
388 1 0

Животът окова ме в тежките окови.

И без милост взе ме в плен. 
Сега с оковите вървя напред.
Аз знам, те не ще ме спрат, но така тежат! 
 
Живот! Защо едни в звезден блясък къпеш, а мен душиш?!
Защо ме срещаш с хора, чрез които да ме нараниш?!
Защо ми взимаш всичко ценно, искайки да ме сломиш?! 
Помни, Живот, битката ще бъде тежка! 
 
Сив, суров, нечестен - не ще ме победиш! 
Аз зная как сърцето си да пазя.
Как да страдам, без това да ме убие! 
 
И помни, Живот, в мен дете живее!
С детски смях и детски поглед жаден за любов! 
И като дете в приказките вярвах. 
А ти безмилостен отново - разказвач на приказки ми прати, 
а после, после си го взе обратно. 
 
Но нека! За реалността дошло е време!
А сега ме чуй, чуй, Живот:
В оковите ти дълго време бях,
 и падах - ставах, продължавах,
 и болеше, и скърбях...
 Но за нов Живот дошло е време. 
За нов Живот и ново Аз! 
 
Пораснало е в мен детето.
И няма вече страх!
И нека съм сама, 
и нека съм ранена! 
Но не и победена! Не и победена! 
Нечия или ничия?! 
Някоя или никоя?! 
В оковите ти дълго бях. 
Сега с топъл дъх Бъдещето ме прегръща! 
Негова съм вече Аз!
                                   Е.Л.
 

© Ел Ле Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??