Нова стража
Не може да изчезне без намеса,
не може да се спре и да се скрие.
Аз може би съм малка поетеса,
но искам в теб тъгата да открия
и искам да я сгъна на фуния;
да стисна силно лошите ù пръсти;
устата ù зловонна да измия
и да я изповядам и покръстя.
Тогава, знам, и тя ще се разкае,
от стария живот ще се откаже,
от ада си ще се премести в рая,
а ти ще имаш даже нова стража.
© Владислава Генова Все права защищены