31 дек. 2020 г., 09:11

Новогодишен тост 

  Поэзия » Другая
169 0 1

Аз виждам как една шейна пристига,

светлееща във сребърната нощ.

И как лъчисто тя до нас достига,

и дава ни завидна нова мощ.

Това е Новата Година мила,

пристигаща с камбанен звън и смях.

Пристига с нея новата ни сила...

Прощава тя и всеки минал грях.

Мечтите ни със нея да се сбъднат.

Да ни подмине всяко ново зло.

При нея лошите неща да мръзнат

от силата на топлото крило.

А старата е вече равносмветка

за бѝло и не бѝло до сега.

От днес откриваме си нова сметка

за нов живот с изправена снага.

С една година пак сме остарели,

но с Нова да започваме със чест.

Мечтите ни не са така умрели,

че да престанем да живеем днес.

Че утрето е новото начало,

и утре ще ни бъде хубав ден.

Това, което днес не е звучало,

да бъдуе утре новият рефрен.

И нека щом почука на вратата,

на Новата Година сторим път.

Да бъде тя на щастие звездата

и нова тръпка в живата ни плът!

© Никола Апостолов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Наздраве! Стоплящи пожелания!
Предложения
: ??:??