Аз виждам как една шейна пристига,
светлееща във сребърната нощ.
И как лъчисто тя до нас достига,
и дава ни завидна нова мощ.
Това е Новата Година мила,
пристигаща с камбанен звън и смях.
Пристига с нея новата ни сила...
Прощава тя и всеки минал грях.
Мечтите ни със нея да се сбъднат.
Да ни подмине всяко ново зло.
При нея лошите неща да мръзнат
от силата на топлото крило.
А старата е вече равносмветка
за бѝло и не бѝло до сега.
От днес откриваме си нова сметка
за нов живот с изправена снага.
С една година пак сме остарели,
но с Нова да започваме със чест.
Мечтите ни не са така умрели,
че да престанем да живеем днес.
Че утрето е новото начало,
и утре ще ни бъде хубав ден.
Това, което днес не е звучало,
да бъдуе утре новият рефрен.
И нека щом почука на вратата,
на Новата Година сторим път.
Да бъде тя на щастие звездата
и нова тръпка в живата ни плът!
© Никола Апостолов Всички права запазени