1 янв. 2021 г., 20:05

Новогодишно 

  Поэзия
283 0 0

Пук - пук - 13 останаха.

Пук - пук и една раничка в почти сантиметър.

Пук за - обичам те.

Пук за - боли!

Да пукна - щрАкни ме с пръста си
още половин милиметър..

София -
1-ви, 
Борово, 
балкон,
югозападен,
мирише на мокро пране -

пук и на всичко останало...

Пук - пук от 8 на 6 -
не остана много време, нали?

Пук - за искрите във виното вчерашно.

Пук - за децата, дето не ги кръстихме,
пук и за грешките, за които мълчим....

Светата Троица  чака ме някъде -
и примамва ме с мили очи.

Пук -пук за земята, която е 7 етажа отвесно надолу,
и не й пука къде си.

На финалната права съм - имам алиби,
имам и свидетели дори...

9-ка, 
автоматичен - 
с последно Пук звездичка свалих си...

Пара от устни - мина ми всичкото -
заедно с 15 кубчета живот...

Ще си лягам, 
пиян съм.
Глас ми нашепва -
15 живота са много за ден...

Обещах и си лягам,
проверявам небето,
Луната,
оръжието...

Пук...
Плюс един в цевта....

© Филип Филипов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??