Живеем в ново динамично време:
земята ни е с черен креп и грим,
небето нишки огнени оплете
от оръдейни изстрели и дим.
Далечните космически простори
обходихме навред, надлъж и шир,
вместо междупланетни асансьори
оръжия създаваме безспир.
Превзеха мафиотите света ни
с корупция, измами и лъжи.
Умираме, безкраен е страха ни,
останахме без къщи и пари.
С печална равносметка бързат дните:
съвременникът всичко пропиля,
на знанията, вече придобити
поне днес вярата крепи духа.
Живеем във войни и смърт, в упадък,
в несигурност, коварство и злина,
във време на научния напредък...
Знам, любовта ще промени света.
© Силвия Милева Все права защищены