13 ago 2024, 15:24

Новото време 

  Poesía
75 0 0

 

Живеем в ново динамично време:

земята ни е с черен креп и грим,

небето нишки огнени оплете

от оръдейни изстрели и дим.

 

Далечните космически простори

обходихме навред, надлъж и шир,

вместо междупланетни асансьори

оръжия създаваме безспир.

 

Превзеха мафиотите света ни

с корупция, измами и лъжи.

Умираме, безкраен е страха ни,

останахме без къщи и пари.

 

С печална равносметка бързат дните:

съвременникът всичко пропиля,

на знанията, вече придобити

поне днес вярата крепи духа.

 

Живеем във войни и смърт, в упадък,

в несигурност, коварство и злина,

във време на научния напредък...

Знам, любовта ще промени света.

 

 

© Силвия Милева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??