20 окт. 2022 г., 19:24

Няма да се откажа 

  Поэзия » Гражданская, Другая
248 3 0

Няма да се откажа

 

Няма да се примиря и да се прекърша

и нищо в този свят не може да ме спре.

Само Бог ще реши как да завърша,

а дотогава знам, че имам криле.

 

Всеки ми казва да спра да мечтая

и да гледам към жестоката реалност.

Обаче дълбоко в сърцето си зная –

аз не съм родена за тази баналност.

 

И тук не става въпрос за величие

душата ми търси и иска познание.

Няма да търпя фалшиво благоприличие

и ако трябва ще понеса всяко страдание.

 

Може би за другите съм странна птица

и гледат учудено, когато слушам Бочели,

но нямат проблем с италианската пица,

а него веднага биха го спрели.

 

Ако харесвам Делон и чета „Чучулигата”

отново интересът ми трябва да бъде осъден.

Във виновни се превръщат актьорът и книгата,

а изборът ми бил безразсъден.

 

Съжалявам за хората, които не виждат

и не разбират, че умът е велико творение.

Мечти и желания постоянно прииждат,

Господи, благодаря, че ми даваш прозрение!

 

 

10.09.2022 г.

гр. Ракитово

© Айлин Мустафа Еврен Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??