23 нояб. 2017 г., 01:12

Няма зелена светлина 

  Поэзия
299 1 1

Няма истина която
да ми налее тишина.
Господстваща е днес лъжата
и определяща е тя.

 

Оста на много интереси.
Около нея се върти
съвременното мракобесие.
Руши надежди и мечти.

 

С нея лесно се привиква
и става постоянен път.
Не се нуждае от молитва.
Най-близък родственник - грехът!

 

Лъжата е като камбана,
след случването си, кънти.
Другува винаги с измама
и много често не личи.

 

Дори лекуват ни със нея -
по няколко, три пъти в ден.
За истината днес копнея,
но светофарът е червен.

© Валентин Йорданов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??