23 июл. 2015 г., 23:48

Няма значение 

  Поэзия » Философская
476 0 0

Няма значение

 

Няма значение колко богат си,
щом не споделяш богатството с брат си,
няма значение колко познаваш,
щом на приятел ръка не подаваш,
няма значение колко си властен,
гледаш ли свише света безучастен,
няма значение колко те бива,
щом е талантът ти в зоната сива,
няма значение колко далече
можеш да виждаш, щом нещо ти пречи,
острият слух и петаче не струва,
щом африканския плач не дочува,
няма значение колко обичаш,
щом без пари любовта не потича,
няма значение как си накичен,
щом облеклото ти вътрешно кич е,
нямат значение опит, години,
щом с мъдростта сте далечни роднини,
нямат значение име и род,
щом се държиш като сноб-идиот,
няма значение колко си смел,
щом пред тиранин главата си свел,
няма значение колко си готин,
щом и сред близки се чувстваш самотен,
няма значение моето слово,
щом опакован си още в олово.

 

22.06.2015г.
Марин Цанков - Цофа

 
 
 
 
 
 

© Марин Цанков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??