28 мар. 2007 г., 02:48

Нюанси 

  Поэзия
505 0 8
Нюанси

Кукуряк и родопско лале
са зелено в зеленото, цвят
и надежда са скрити в треви
сред листака на млада гора.

* * *
Небе и венче незабравки
над очи със цвета на море,
до петролено тъмни по мрак
и препълнени с блясък в деня.

* * *
От следите на сляпа вълна
взима цвят избелелия пясък
и отцежда се бързо, и пак
ненаситен и жаден трепти.

* * *
Еделвайс във гранитна скала
под върха с ореол от мъгли,
заледени са преспите, сплит
от морени и сипеи. Студ...




© Доли Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??