18 нояб. 2013 г., 18:09

(Об)вързване 

  Поэзия » Любовная
409 0 4

имам нужда от силен човек
такъв който да може да свие
снопове светлина
да направи въже
с яко морски възли
да го хвърли към здрави скали
извън територията на космоса
да ме върже през кръста
да ме дръпне
до прерязване да се впият
въжетата в кожата ми
да ме изтръгне от самата мен

 

да повярвам ли
че е напълно възможно
че я има твоята сила
когато гласът ти трепери
а споделените спомени
са примери за предателствата ти
преродени
като капки калай
за заварка по нишките на страха ти

 

може ли да съм сигурна
че въжетата които си ми изплел
ще прекъснат дъха ми
или
ще се скъсат
или ще ме извисят

© Павлина Гатева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??