„Триста дяволи на халоперидол!”
из романа „Лудост” на Калин Терзийски
Поисках Дявола в лудница да вкарам
със диагноза ненормален, псих.
Да го завържа и да го накарам
да стане от тревицата по-тих.
Речено-сторено. Със усмирителната риза,
на двойна доза халоперидол,
Рогатият лежи след нервна криза
на болнично легло във Суходол.
- Ще бъда - казва ми - безумно кротък.
По Дяволите всеки гяволък!
Ще излежа послушно тука срока,
най-съвестно и без да кажа „гък”.
Интриги черни няма да заплитам.
И без игрички... писна ми от тях.
Няма да мамя и ще се опитам
девици скромни да не вкарвам в първи грях.
Поне един ден честно ще се трудя,
ще съм любезен, акуратен, мил...”
(Погледнах календара със почуда
да отбележа датата... Първи април!)
халоперидол - лекарствен препарат, който се използва за лечение на
шизофрения, психози, гадене и повръщане.
© Нина Чилиянска Все права защищены