2.04.2012 г., 10:41 ч.

Обещанието на Дявола 

  Поезия » Хумористична
467 0 0

                                               „Триста дяволи на халоперидол!”

                                               из романа „Лудост” на Калин Терзийски

                                       

Поисках Дявола в лудница да вкарам

със диагноза ненормален, псих.

Да го завържа и да го накарам

да стане от тревицата по-тих.

 

Речено-сторено. Със усмирителната риза,

на двойна доза халоперидол,

Рогатият лежи след нервна криза

на болнично легло във Суходол.

 

- Ще бъда - казва ми - безумно кротък.

По Дяволите всеки гяволък!

Ще излежа послушно тука срока,

най-съвестно и без да кажа „гък”.

 

Интриги черни няма да заплитам.

И без игрички... писна ми от тях.

Няма да мамя и ще се опитам

девици скромни да не вкарвам в първи грях.

 

Поне един ден честно ще се трудя,

ще съм любезен, акуратен, мил...”

(Погледнах календара със почуда

да отбележа датата... Първи април!) 

 

халоперидол - лекарствен препарат, който се   използва  за лечение на

шизофрения, психози, гадене и повръщане.

© Нина Чилиянска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??