Часовникът подгоня
Слънцето на Запад.
Къс по къс се ронят
късчета от злато.
Тъмно-мрачни сенки
хукват из горите,
момински седенки
правят си звездите.
Забързана реката
капаните залага -
за мен и за звездата,
с която ще избягам.
© Иван Мишев Все права защищены