Ще те обичам днес, и утре, и тогава,
когато залезът в очите ми надникне,
дори с живота си да се прощавам –
навярно никой друг така не ще обикна!
Ще те обичам винаги смирена,
ще бъдеш в кратките ми дни –
и в мигове, когато е студено
пак тази обич в мен ще затрепти!
А ти, ако поискаш, съхрани ме
във мислите, в съня или в сърцето,
понякога изричай мойто име
поглеждайки нагоре към небето!
© Руми Все права защищены