Асеновград
Красиви паркове и весели градини
ми махат за добре дошла!
Окъпани в зеленина,
приятелски ме хващат за ръка!
Уличките тесни ме приканват,
приятно ме развеждат из града!
Показват ми старинни къщи
и каменни стени от древността!
Къщите - кацнали птици,
по хълмовете сгушени стоят!!
Кокетно свели своите чела,
приятелски прегърнати,
оглеждат от високо и разказват
истории известни за града!
Асеновград!!
Свещено място!!!
Потънала в история земя!!!
Родила параклиси и църкви,
Божия майчица добра!!!!
Край нея бдят касиви манастири
и носят вяра, спокойствие и тишина!
Не се боят,
защото крепостта ги пази,
издигната висока над града!!!
Божията майка ще помогне
на всеки, който в Месохората се поклони!!
С вяра и молитва чиста
пред нея нека всеки глава да склони!!
Обичай българското, опознай го,
покажи го на света!
Защото има със какво да се гордееш,
да се гордее твоето сърце
и всяко българско дете!!!
19.08.2012г
© Маргарита Петкова Все права защищены