1.09.2012 г., 23:24 ч.

Обичай българското!!! 

  Поезия » Пейзажна
677 0 2

Асеновград

 

Красиви паркове и весели градини

ми махат за добре дошла!

Окъпани в зеленина,

приятелски ме хващат за ръка!

Уличките тесни ме приканват,

приятно ме развеждат из града!

Показват ми старинни къщи

и каменни стени от древността!

Къщите - кацнали птици,

по хълмовете сгушени стоят!!

Кокетно свели своите чела,

приятелски прегърнати,

оглеждат от високо и разказват 

истории известни за града!

Асеновград!!

Свещено място!!!

Потънала в история земя!!!

Родила параклиси и църкви,

Божия майчица добра!!!!

Край нея бдят касиви манастири

и носят вяра, спокойствие и тишина!

Не се боят,

защото крепостта ги пази,

издигната висока над града!!!

Божията майка ще помогне

на всеки, който в Месохората се поклони!!

С вяра и молитва чиста 

пред нея нека всеки глава да склони!!

Обичай българското, опознай го,

покажи го на света!

Защото има със какво да се гордееш,

да се гордее твоето сърце

и всяко българско дете!!!

 

19.08.2012г

 

 

© Маргарита Петкова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??