Прикрита омраза, прикрита тъга,
прикрито нещастие... лудост!
Прикрита, невидима, бясна игра.
Доброто дали ще събуди?
Добър да си - всеки ли иска това?
Или търсим все чуждите грешки?
В очите на всеки се крие сълза,
прозрачна душа и гореща…
В доброто повярва ли? Стига лъжи!
В сърцето си искаш прегръдка.
Недей, не съди, а бъди просто жив
и болката нека привърши.
Но някой е лош? Или глупав е той?
Не разбира, досаден е, сприхав?
Погрешно върви, не след теб? Но защо?
Лети в своя свят. Ти не спирай.
След теб не върви, няма твойте криле?
В твой свят си и с твои закони.
Да види целта ти? Той има си цел.
Не теб, а мечтите да гони...
Различни очи и различни съдби.
Като в сън всеки търси победа.
Рани ли те? Странен е? Сив като дим?
В страха си, за Бога, се вгледай…
Той зъл е? А ти защитаваш добро.
Откриваш виновник - нападаш.
Греши, ти си прав сред вековен порой.
Не обичаш ли - ще се удавиш...
© Йоана Все права защищены
Хареса ми тази стъпка на осъзнатост!
Браво Йоана!