Обичам
Обичам, когато се спуска нощта
и тъжно поглежда към мене.
Светът е изпълнен с безброй чудеса,
нощта е вълшебното време.
Обичам да мисля за тебе сега,
когато звездите танцуват.
Целуват ме нежно със лъч светлина,
а после отново лудуват.
Ти идваш при мене реален, красив,
изпълваш пространство и време,
докосваш косите ми с жест мълчалив,
стихът ми от тебе ще вземе.
Любов обещава лъжовната нощ,
но погледът твой избеднява.
В душата ми само е лунен разкош,
а образът твой се стопява.
Мария Мустакерска
© Maria Mustakerska Все права защищены