Вестителят на времето, незрим,
рисува необятните картини.
Елейно, поривът неудържим,
мечтание с лъчите е светлинни.
Епохи минали, сегашни, бъдни
преплитат се в безкрайният синхрон.
Редуват се дори в съдбите мътни
омайните надежди с топъл тон.
Стихии и възраждания ваят
титаните - и лоши, и добри.
Реки от чувства, от вълшебство знаят -
астрален дар в живота им гори.
Не мога без любов и за това
стихът ми е за тебе всеки ден.
Тъга и радост с влюбени слова
в разцъфващ свят оставям откровен.
Обичам те чрез Бог, чрез Дух Свещен...
© Асенчо Грудев Все права защищены