21 февр. 2008 г., 15:02

облаци  

  Поэзия
670 0 7
 

                                                  ИМАШЕ ЕДИН ОБЛАК

 

Имаше едно листо с линиите си...

Робер Деснос

 

Имаше един облак с цветовете си

Цвят на планина - непокорен и суров

Цвят на небе - далечен и нежен

Цвят на мечта - неуловим и привлекателен

В края на облака имаше една планина

Планината имаше своите цветове

Цвят на гора - зелена и хайдушка

Цвят на земя - приласкаващ и мамещ

Цвят на живот - толкова близък и далечен

В края на планината имаше един път

 Минаван хиляди пъти и все още неизвървян

Път с цвят на море

Път с цвят на работа

Път с цвят на надежда

По края на пътя вървеше една кола

Кола возеща три души

Душа - с име на разцъфтялата пролет

Душа разкъсвана от доброто и злото

Душа на поет обвит в мистиката на физиката

В края на всяка душа имаше безкрайност...

И може би още нещо.  

© Стоян Владов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??