17 февр. 2017 г., 12:18

Ободрителна напитка 

  Поэзия
323 3 2

Кой каза: "Кафе или чай"? 

Или счуло ми се е, май? 

Сутрин, без кафе не мога, 

то си е направо, дрога! 

 

Щом очи отворя, пия го за тонус, 

задоволството от него – чист е бонус! 

Усещане за лекота, по тялото ми, се разлива, 

ароматната напитка прави ме щастлива! 

 

А пък чаят, е за след обяд, 

с неповторимия си аромат –  

билков, микс или пък черен, 

последовател съм му верен! 

 

Липов, ментов или пък студен, 

пийте го за здраве, като мен! 

С мед или със захар, както решите –

важно е – да не заспите! 

 

Горещ шоколад или пък "Кока-Кола", 

или бира "Радлер" – в кафене или МОЛ-а, 

важно е – да ви доставя настроение,

комфорт и удовлетворение! 

 

А между тях, предпочитам все пак, 

да хапна нещо, макар и на крак.... 

И денят минава като песен, 

а светът изглежда, тъй чудесен! 

 

 

© Pepi Petrova Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??